Kapsle Ready Coffee

Kterou ochutnáte tentokrát?

Na základě našich zkušeností s výběrovou kávou a podle nejlepšího vědomí a svědomí jsme za vás předvybrali druhy kávy, kterým věříme. Finální volba už je na vás.

 

INDIE RIVERDALE ~ 100% ARABIKA

Promytá káva z farmy Riverdale v oblasti pohoří Východní Ghát. Majitel Prakashan Balaraman dbá na pečlivé zpracování klasickou metodou pouze zralých třešní, které pečlivě třídí. V chuti i vůni najdete mléčnou čokoládu a arašídy. Tělo je jemné, sladké. Acidita nízká. Velmi konzervativní káva, kterou si snadno oblíbí většina lidí.

 

KOLUMBIE CARLOS GUAMANGA ~ 100% ARABIKA

Promytá káva z regionu Huila. Pěstuje se v nadmořské výšce 1 800 m n. m. na farmně El Recuerdo, patřící Carlosovi Guamangovi. Jde o single origin, odrůda Caturra. V chuti a vůni najdete vysoceprocentní čokoládu , datle a lehce citrónovou kůru. Tělo je plné, sametové, acidita jemná, delikátní. Tato káva osloví ty, kteří mají rádi dobrou kvalitní kávu.

 

ETIOPIE YIRGACHEFFE ~ 100% ARABIKA

Etiopie je považována za kolébku kávy, především pak druhu arabika. Káva z oblasti Yirgacheffe se pěstuje ve výšce 1 800 až 2 100 m. Tato promytá káva pochází ze zpracovatelského závodu Reko v Kochere. V období sklizně sem přiváží svou úrodu až 850 drobných pěstitelů. Komplexní káva výrazné chuti i vůně připomínající exotické ovoce s čokoládovými tóny. Tělo je bohaté, acidita výraznější. Tuto kávu si oblíbí opravdoví kávoví fajnšmekři.

 

BRAZÍLIE BEZKOFEINOVÁ ~ 100% ARABIKA

Tato směs vybraných brazilských arabik vyniká svou vydatnou chutí, i když je tato káva bezkofeinová. K odstranění kofeinu z kávy byl použit jedinečný systém známý jako Swiss Water Process, neboli švýcarský vodní proces. Při tomto procesu se nepoužívají chemická rozpouštědla k odstranění kofeinu. V chuti i vůni objevíte sladkost a čerstvě pražené lískové oříšky. Káva je celkově lehká, s jemnou aciditou i tělem.

 

BELGICKÉ PRALINKY ~ 100% ARABIKA

Brazilská káva s aroma originálních čokoládových pralinek. Skvěle se hodí do mléčných receptur jako je cappuccino, flatwhite nebo café latté.

 

Co je výběrová káva a proč ji chcete pít?

První podmínkou výběrovosti kávy je její jasný původ. Káva by měla vždy mít dohledatelný původ: buďto k jednotlivým farmám, ze kterých pochází, anebo alespoň k mikroregionu, kde byla vypěstovaná. Bývá totiž standardem, že káva pochází od skupiny farmářů v daném regionu, ne pouze z jedné konkrétní farmy. Tito farmáři pak mezi sebou navzájem spolupracují a káva má díky tomu stejný chuťový profil napříč farmami, neboť mají shodné přírodní podmínky ii postupy pěstování a sklízení.

Výběrová káva je specifická svojí kvalitou a péčí o každé zrnko, která začíná už na kávových plantážích.

Zelená zrna, které dosáhly certifikace jsou následně převezeny do pražírny, kde před pražičem stojí těžký úkol. Musí z kávy dostat to nejlepší a z velké části závisí právě na něm, jak pražení ovlivní chuť kávy. Pražení kávy je umění, které vyžaduje vysoký stupeň znalostí a zkušeností k vytvoření profilů chutí na výběrové úrovni. Káva musí být během procesu pražení neustále pečlivě sledována a kontrolována, aby se nespálila.

loading

Než budete pokračovat

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Cookies - nastavení

zavřít

Snažíme se náš web neustále vylepšovat. A k tomu potřebujeme data. Sbíráme je pomocí cookies, které nám pomáhají analyzovat návštěvnost a následně přizpůsobit obsah a reklamu. Pokud se sběrem cookies nesouhlasíte, klikněte zde.

Správa předvoleb souhlasu

Nezbytné cookies

Bez nich se web neobejde. Zajišťují, aby vše fungovalo, jak má.

vždy povoleno

Marketingové cookies

Shromažďují informace, které pomáhají k lepšímu přizpůsobení reklam vašim zájmům.

Personalizační cookies

Se zapnutým personalizovaným cílením budeme zpracovávat informace o vašem chování na webu. Díky tomu jsme vám schopni nabídnout to, co vás zajímá.

Analytické cookies

Pomáhají nám zjistit, kdo navštěvuje náš web a jak ho lidé používají. Díky těmto datům můžeme efektivně pracovat na vylepšování obsahu i funkčnosti.