Kapsle Ready Coffee

Kterou ochutnáte tentokrát?

Na základě našich zkušeností s výběrovou kávou a podle nejlepšího vědomí a svědomí jsme za vás předvybrali druhy kávy, kterým věříme. Finální volba už je na vás.

 

INDIE RIVERDALE ~ 100% ARABIKA

Promytá káva z farmy Riverdale v oblasti pohoří Východní Ghát. Majitel Prakashan Balaraman dbá na pečlivé zpracování klasickou metodou pouze zralých třešní, které pečlivě třídí. V chuti i vůni najdete mléčnou čokoládu a arašídy. Tělo je jemné, sladké. Acidita nízká. Velmi konzervativní káva, kterou si snadno oblíbí většina lidí.

 

KOLUMBIE CARLOS GUAMANGA ~ 100% ARABIKA

Promytá káva z regionu Huila. Pěstuje se v nadmořské výšce 1 800 m n. m. na farmně El Recuerdo, patřící Carlosovi Guamangovi. Jde o single origin, odrůda Caturra. V chuti a vůni najdete vysoceprocentní čokoládu , datle a lehce citrónovou kůru. Tělo je plné, sametové, acidita jemná, delikátní. Tato káva osloví ty, kteří mají rádi dobrou kvalitní kávu.

 

ETIOPIE YIRGACHEFFE ~ 100% ARABIKA

Etiopie je považována za kolébku kávy, především pak druhu arabika. Káva z oblasti Yirgacheffe se pěstuje ve výšce 1 800 až 2 100 m. Tato promytá káva pochází ze zpracovatelského závodu Reko v Kochere. V období sklizně sem přiváží svou úrodu až 850 drobných pěstitelů. Komplexní káva výrazné chuti i vůně připomínající exotické ovoce s čokoládovými tóny. Tělo je bohaté, acidita výraznější. Tuto kávu si oblíbí opravdoví kávoví fajnšmekři.

 

BRAZÍLIE BEZKOFEINOVÁ ~ 100% ARABIKA

Tato směs vybraných brazilských arabik vyniká svou vydatnou chutí, i když je tato káva bezkofeinová. K odstranění kofeinu z kávy byl použit jedinečný systém známý jako Swiss Water Process, neboli švýcarský vodní proces. Při tomto procesu se nepoužívají chemická rozpouštědla k odstranění kofeinu. V chuti i vůni objevíte sladkost a čerstvě pražené lískové oříšky. Káva je celkově lehká, s jemnou aciditou i tělem.

 

BELGICKÉ PRALINKY ~ 100% ARABIKA

Brazilská káva s aroma originálních čokoládových pralinek. Skvěle se hodí do mléčných receptur jako je cappuccino, flatwhite nebo café latté.

 

Co je výběrová káva a proč ji chcete pít?

První podmínkou výběrovosti kávy je její jasný původ. Káva by měla vždy mít dohledatelný původ: buďto k jednotlivým farmám, ze kterých pochází, anebo alespoň k mikroregionu, kde byla vypěstovaná. Bývá totiž standardem, že káva pochází od skupiny farmářů v daném regionu, ne pouze z jedné konkrétní farmy. Tito farmáři pak mezi sebou navzájem spolupracují a káva má díky tomu stejný chuťový profil napříč farmami, neboť mají shodné přírodní podmínky ii postupy pěstování a sklízení.

Výběrová káva je specifická svojí kvalitou a péčí o každé zrnko, která začíná už na kávových plantážích.

Zelená zrna, které dosáhly certifikace jsou následně převezeny do pražírny, kde před pražičem stojí těžký úkol. Musí z kávy dostat to nejlepší a z velké části závisí právě na něm, jak pražení ovlivní chuť kávy. Pražení kávy je umění, které vyžaduje vysoký stupeň znalostí a zkušeností k vytvoření profilů chutí na výběrové úrovni. Káva musí být během procesu pražení neustále pečlivě sledována a kontrolována, aby se nespálila.

loading